Kom godt i gang med at spille guitar

Går du med drømmene om at blive en god guitarist, men ved du ikke helt, hvordan du skal starte? Nybegyndere har ofte en stor tvivl omkring, hvilken guitar der er bedst at købe og hvordan de skal lære det. Kan du nikke genkendende til disse spørgsmål? Så er denne artikel lige noget for dig. Her går vi nemlig i dybden med, hvordan du kommer bedst i gang med at spille guitar.

Find den rette guitar

Når du skal begynde at spille guitar, er det første du skal at finde en guitar. Er du i tvivl om det overhoved er dig så køb en begynderguitar. Sådan en kan du sagtens få til under 1.500 kroner. Så er du godt i gang, og du foretager ikke en større investering, hvis nu du finder ud af, at det ikke lige er dig alligevel. Der findes forskellige typer af guitarer. Der er elguitar, spansk og western. Du har helt sikkert gjort dig nogle tanker om, hvilken en af dem du gerne vil mestre. Et godt tip er at tage ned i den lokale musikforretning og få prøvet de forskellige.

Lær at stemme guitaren

Næste skridt er, at du skal lære at stemme din guitar. Det er heldigvis ikke så svært, som det har været før i tiden. I dag behøver du nemlig ikke at lytte efter. Du kan blot bruge en app på din smartphone. Du aktiverer en streng ad gangen, hvorefter appen fortæller dig, hvilken vej du skal dreje. Derfor skal du ikke altså ikke være skræmt af, at du ikke kan finde ud af at stemme en guitar.

Hvad vil du spille?

Næste skridt er, at du skal forventningsafstemme med dig selv. Hvad vil du gerne spille? Vil du lave dine egne musikstykker, eller vil du spille covers? Uanset hvilken vej du går, så er det en god idé at få noget grundlæggende viden om akkorder, da det vil gøre det markant nemmere for dig at lære sange på den lange bane. Ønsker du blot at lære lidt covers på YouTube, så behøver du ikke at terpe akkorder i flere måneder. Her vil det være fint bare at lære de grundlæggende. Det er mere, hvis du gerne vil skrive dine egne sange, at det giver mening at kunne mange akkorder.

Kurser og undervisning

Hvis du vil være en god guitarist, er det altid en god idé at få den grundlæggende teori. Du kan selvfølgelig møde op i den lokale musikforening, men du kan også selvstudere på internettet. Her findes rigtig mange gode guitarkurser, hvor du kan lære en hel masse. Samtidig kan du selv bestemme tempoet, og du er ikke tvunget af at møde op. Det kræver dog også lidt disciplin at gennemføre sådan et kursus, når man bare gerne vil i gang med at lære nogle sange.

Har du ikke råd til guitaren? Et rentefrit lån kan være løsningen

Drømmer du om at komme i gang med at spille guitar, men mangler du penge til en ordentlig guitar? Så kan et rentefrit lån måske være løsningen. Et rentefrit lån er oftest et forbrugslån, hvor der ikke er renter på lånet i de første 30-60 dage. Du sparer altså nogle penge på renterne i starten af låneperioden, hvor du kan gå i gang med afbetalingen. Jo mere du afbetaler i den første periode, jo billigere bliver dit lån. Husk altid at være opmærksom på eventuelle gebyrer, når du kigger på rentefrie lån. Der vil nemlig ofte være et stiftelsesgebyr, administrationsgebyr og lignende. Dette gebyr kan godt være lidt højere, hvis der er tale om et rentefrit lån. Sammenlign altid flere lån, så du er sikker på, at du får en god løsning og at du ender med at lån penge billigt. Du kan trods alt komme til at skulle betale mange penge i renter og gebyrer hvis du ikke tænker dig om inden du optager forbrugslån.