Google til opdeling: Hvornår?

Du undrer dig måske over, hvornår Google vil opdele. Der er flere faktorer at være opmærksom på. Alphabet kan beslutte at opdele sin aktie i stedet for at holde den den samme. Selvom der udstedes flere Google-aktier, vil hver aktie have en lavere værdi. Alfabet vil nu blive opført på S&P 500. Dette skyldes, at den kun indeholder 30 aktier, og deres markedsværdi er vigtigere end deres pris. Her er nogle ting, du bør overveje, hvis du vil tjene penge på Alphabet-aktier.

Google-aktier vil fortsætte med at stige selv efter opdelingen, fordi det er en del af MAFANG-gruppen. Aktiekursen på GOOG kan falde af forskellige årsager. Alphabet rapporterer sin indtjening i andet kvartal den 26. juli 2022. Investorer bør forberede sig på et betydeligt fald i deres aktie. Der er også gode nyheder.

For det første analytikere som Google. Det betyder, at aktiens værdi er stabil før og efter opdelingen. Investorer kan nu tilføje GOOG-aktier uden at påvirke deres samlede investeringsporteføljer. Detailinvestorer kan også handle fraktionerede aktier gennem de fleste mæglerfirmaer. Dette giver dem mulighed for at være stolte af deres ejerskab af en aktie. Investorer kan også købe hele aktier i selskabsaktier. Disse investorer vil være en anden kilde til købere efter aktiesplittet.

Selvom Alphabets plan om at splitte blev enstemmigt godkendt af aktionærerne på årsmødet i 2022, er den stadig ved at blive færdiggjort. Alphabet-aktierne vil blive opdelt i to klasser, når opdelingen er gennemført. GOOGL vil blive brugt til at handle klasse A-aktier, mens GOOG fortsat vil bruge klasse B-aktier. Investorer bør ikke være foruroligede: Virksomheden vil ikke opdele sin aktie, da det er usandsynligt, at dette vil medføre et betydeligt prisfald.

Google-aktiesplittet finder også sted den 18. juli. Dette vil højst sandsynligt føre til en 20-til-1-opdeling. Investorer vil nu eje tyve gange så meget Google-aktier, som de har i dag. Hvis du overvejer at investere i Google-aktier, er dette noget, du skal overveje. Hvis dine aktier stiger betydeligt før opdelingen, bliver du belønnet.

Alphabet annoncerer en 20-for-1 aktieopdeling den 15. juli. Selvom det ikke vil påvirke virksomhedens samlede værdi, kan detailinvestorer være mere interesserede i denne opdeling. Denne opdeling vil også skabe en lavere indgangskurs for investorer, der ellers ikke kan købe aktien til de nuværende priser. En lavere aktiekurs kan resultere i, at Alphabet indgår i Dow Jones Industrial Average, som er prisvægtet.