Byg din egen pc!

Er du i tvivl om hvilke komponenter du skal vælge når du skal bygge din helt nye pc, så er jeg her for at hjælpe dig. Om du skal bruge den til mild gaming eller videoredigering så har jeg en masse råd til dig.

Grundviden

Til at starte med skal du sætte dig ned og finde ud af hvad dit budget er, om du vil fremtidssikre dig eller du vil købe bedre dele senere, hvad du gerne vil bruge flere penge på om det er cpu, gpu eller harddiske. Derefter skal du overveje hvad du skal bruge den til, om det er mild gaming, hardcore gaming, streaming og billedredigering.

Hvad er de forskellige dele?

Hvis jeg skal forklare hvad de forskellige dele i en computer er, vil jeg sammenligne den med mennesket

Cpu = Cpu’en er det jeg vil kalde hjertet i en computer, den sender blodet og data rundt til de forskellige dele.

Bundkort = Bundkortet er kroppen, hvor de forskellige komponenter sidder i og holder styr på at tingene bliver gjort rigtigt.

Ram = Er hukommelsen og alt efter hvor gode de er, jo hurtigere kan de bearbejde data og sende rundt.

Harddiske = Er hjernen som holder styr på alt data, nogle harddiske er helt vildt hurtige og arbejder meget hurtigt med data som bliver sendt igennem den.

Budget

Budgettet er noget du skal have plads på før du sætter dig ned og vælger dine dele, til din nye computer. Det kan godt betale sig at købe delene fra flere forskellige hjemmesider, der er mange penge at spare hvis man bare tager sig tid til at undersøge, hvor det er billigst at købe de forskellige komponenter henne, alt efter dit budget og forventninger til din nye pc er det muligt at få en fin pc til små penge, dog hvis du skal op og redigere videoer eller streame kræver det et større budget for at kunne få lov til at uden at det hakker. Har du ikke noget stort budget men har brug for en god pc til videoredigering, så er det muligt at optage et mobillån uden at det ødelægger dit budget hver måned, du kan tage løbetiden over et par år hvis det kniber.

CPU

Det er meget vigtigt at vide om du skal spille små spil som ikke kræver alverden, eller du skal køre store spil som kræver en del af din cpu.

I3’er er en semi god cpu som sagtens kan spille små spil, det er en billig cpu som er lavet til mild gaming

I5’er er bygget til gamere uanset hvilket spil, kan de trække det dog kræver det at resten af pc’en også er up to date, en i5’er er en stærk cpu som er lavet til gamere.

I7’er er bygget til folk som gerne vil streame spil online eller folk der redigere videoer, det er en super stærk cpu som du kan give en masse arbejde, uden at den skal anstrenge sig vildt meget.